Klik voor meer informatie

Klik voor meer informatie

Bedrijfsfilosofie

Veel notariskantoren vinden dat zij laagdrempelig en cliëntgericht werken. Dat is natuurlijk mooi gezegd maar wel geredeneerd vanuit het kantoor zelf. Onze filosofie is daarom gericht op wat u als cliënt van ons kunt verwachten:

Onze filosofie

Wij staan voor u klaar!
Een snelle dienstverlening die niet ten koste gaat van de kwaliteit.

U krijgt meer dan alleen een akte, een stukje papier!
Wij besteden de nodige aandacht om uit te leggen wat wij voor u doen en wat er in de akte en daarbuiten voor u wordt geregeld. Door deze werkwijze slaan we samen twee vliegen in één klap. U begrijpt beter wat er voor u wordt geregeld en waarom. Wij kunnen beter controleren dat hetgeen er wordt geregeld naadloos aansluit op uw wensen en kunnen wanneer nodig zaken voor u bijstellen.

U kunt van ons een actieve opstelling verwachten!
Wij hebben niet alleen oog voor de zaak waarvoor u ons benadert. Wij zullen dan ook zeker uw aandacht vestigen op andere zaken die voor u van belang kunnen zijn. Op deze manier zijn wij u nog beter van dienst.

U kunt van ons een nog betere service verwachten!
Wij geloven niet in een eenmalig contact maar in een langdurige cliëntrelatie. Zeker als u met ons een langdurige relatie opbouwt, kennen wij u als persoon en kennen wij uw situatie. We kunnen nog beter met u meedenken.

In de publieke opinie komt de notaris als persoon er lang niet altijd positief vanaf.

De vooroordelen

De notaris is een oude grijze afstandelijke man achter een eikenhouten bureau.
Dierckxsens | Van Grinsven | Franken Notarissen beschikt over opvallend veel jongere medewerkers. Zo bestaat ons kantoor uit twee relatief jonge notarissen en een jong team van medewerkers. Daarnaast brengen natuurlijk ook de wat oudere medewerkers de nodige langdurige praktijkervaring en kennis in. Al met al een uitgebalanceerd team van mensen dus. Als u met ons kennis maakt zult u bovendien merken dat wij u met veel plezier en betrokkenheid van dienst zijn. Op die manier beleven wij immers ook veel plezier aan ons vak.

En wat betreft die eikenhouten bureaus... Als u bij ons binnenloopt zult u zien dat wij gehuisvest zijn in stijlvol maar modern pand dat helemaal van deze tijd is.

De notaris brabbelt wat en binnen een kwartier sta je weer buiten.
Wij besteden graag veel tijd en aandacht aan onze cliënten. U staat dan ook zeker niet met een kwartiertje weer buiten. Integendeel, wij besteden veel tijd aan de uitleg van de akten in plaats van deze aan u voor te lezen zonder toelichting. Wij willen dan ook niet dat u buiten stap voordat u haarfijn weet wat u bij ons heeft geregeld. Wij geloven er dan ook in dat we u alleen op die manier optimaal van dienst kunnen zijn.

De notaris, ach het is alleen een druk op de knop.
Dierckxsens | Van Grinsven | Franken Notarissen gelooft in maatwerk. De akte die voor u wordt opgesteld moet "op uw lijf geschreven" zijn. Onze dienstverlening beperkt zich dan ook niet tot het opmaken van een "standaard akte". Wij informeren u graag vooraf vrijblijvend over de diverse mogelijkheden. Vervolgens maken wij voor u uw akte op. Bij het ondertekenen van de akte leggen wij u deze volledig uit en controleren of het document aan al uw wensen voldoet. Daarnaast verzorgen wij alle benodigde werkzaamheden rondom de akte, waarbij wij u zoveel mogelijk werk uit handen nemen. Als u bij de diverse diensten op deze website kijkt zult u zien dat onze werkzaamheden meer omvatten dan alleen "een druk op de knop".

Het beroep van notaris is saai.
Als notaris sta je midden in de maatschappij. U als cliënt, heeft ons vaak nodig bij belangrijke stappen in het leven. Het beroep van notaris is zowel menselijk en sociaal, als boeiend en hectisch. Soms krijgen we te maken met conflictsituaties tussen mensen die samen een erfenis moeten delen of uit elkaar gaan. In weer andere gevallen moeten we, rekening houdend met de diverse belangen, tot een goede oplossing komen. Bijvoorbeeld in het geval dat één van de kinderen het bedrijf van de ouders overneemt. De situaties en zaken zijn eindeloos gevarieerd, waarbij we ook vaak juridische vraagstukken moeten oplossen. Daarnaast moeten we zorgen dat we van actuele ontwikkelingen in ons vakgebied op de hoogte zijn. Bovendien voltrekt dit alles zich ook nog in een razend snel tempo. Achter de schermen gaat het er dan ook vaak hectisch aan toe. U neemt als vanzelfsprekend aan dat de zaken op rolletjes lopen. Dat moet ook, maar de dingen gebeuren natuurlijk niet vanzelf. Er wordt gebeld en gemaild, er worden gegevens verzameld en gecontroleerd, er worden akten opgemaakt, geldstromen geregeld etc. Het zou mooi zijn als we u eens konden laten zien hoe het er bij ons achter de schermen aan toegaat.

De notaris is duur.
Alles in onze maatschappij kost geld. Maar als u een auto koopt van €10.000 kunt u op zichzelf nog niet zeggen of die auto duur is. Dat kunt u pas als u weet wát u ervoor terugkrijgt: een oude lelijke eend of een bijna nieuwe wagen met een catalogusprijs van €20.000. Kortom, u kunt pas iets zeggen over de prijs van een product of dienst als u de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit kent. Zo is het ook bij de diensten van de notaris. Dierckxsens | Van Grinsven | Franken Notarissen besteed veel tijd en aandacht aan elke cliënt en probeert u steeds het beste advies te geven. Hoewel onze tarieven niet altijd de laagste zullen zijn, zijn wij ervan overtuigd dat wij tóch goedkoop zijn. Wij bieden u de beste mogelijke dienstverlening tegen een zo aantrekkelijk mogelijk tarief. En wees nu eerlijk, als u de sprong waagt koopt u toch ook niet de goedkoopste parachute die u kunt vinden?