Particulier Zakelijk Digitale kluis
Klik voor meer informatie

Klik voor meer informatie

Samenlevingsvormen

U gaat samenwonen, trouwen of een geregistreerd partnerschap aan. Wellicht niet het moment waarop u direct bezig bent met de financiële gevolgen van uw relatie.

Maar wat te denken van uw inboedel, uw woning of wellicht uw bedrijf? Wie komt wat toe als het mis gaat? Is uw partner aansprakelijk bij een faillissement van uw bedrijf? Daarnaast verdient ook de verdeling van uw huishoudelijke kosten en uw pensioen aandacht.

Het is daarom van belang dat u zich vooraf door de notaris laat informeren over de financiële gevolgen van uw relatie. Dierckxsens | Van Grinsven | Franken Notarissen kan u hier uitstekend over informeren en verder van dienst zijn in het opmaken van de benodigde notariële documenten. Samen brengen wij uw situatie in beeld en geven u advies over wat u het best zou kunnen regelen. Dit doen wij in een kennismakingsgesprek vooraf. Het voordeel voor u is dat u zich vrijblijvend kunt laten informeren en weet waar u aan toe bent.

Kortom, Dierckxsens | Van Grinsven | Franken Notarissen levert het maatwerk dat u verdient! Wij verzorgen ondermeer:

  • Huwelijks- of partnerschapsvoorwaarden/samenlevingscontracten
    Door het maken van huwelijks- of partnerschapsvoorwaarden kunt u van de wettelijke regeling afwijken. Huwelijks- of partnerschapsvoorwaarden zijn er in verschillende vormen. Voor ongehuwd samenwonenden is het maken van een samenlevingsovereenkomst heel belangrijk mede gezien de bepalingen van het in werking getreden "nieuwe" erfrecht (v/a 2003), de vernieuwde successiewet (v/a 2010) en de nieuwe partnerregeling van de inkomstenbelasting (v/a 2011).

  • Estate planning
    Bij estate-planning gaat het om de juridische en fiscale begeleiding van de overgang en instandhouding van het (familie)vermogen. Vaak kan erfbelasting (voorheen successierecht) worden bespaard door het aanpassen van de huwelijksvoorwaarden. Meer over estate planning.

Voor meer informatie kunt u op ons kantoor enkele folders ophalen. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek, om de hoofd- en bijzaken voor u gescheiden te houden. Een afspraak kunt u telefonisch maken maar ook via deze website.