Zorgen

Wie 18 jaar of ouder is, is bij wet meerderjarig en volledig handelingsbekwaam. U kan en moet dan zelfstandig voor uzelf belangrijke beslissingen nemen. Denk aan het beschikken over een bankrekening of de verkoop, overdracht of vestiging van een woning.

Volmacht

Als u door een feitelijke omstandigheid niet in persoon aanwezig kan zijn, kunt u een volmacht verstrekken.

Bewind

Er kan een situatie ontstaan waarin u of uw naaste niet meer voor zichzelf kan zorgen en de benodigde beslissingen kan nemen. De wet biedt dan de mogelijkheid om iemand onder curatele te stellen of de goederen van die persoon onder bewind te plaatsen. U moet hiervoor wel naar de kantonrechter. Uiteraard kunnen we u hierbij helpen.

Curatele

Bij curatele verliest iemand zijn handelingsbekwaamheid. Hij mag dan niet meer zelfstandig rechtshandelingen verrichten. Een curator wordt dan benoemd om deze taken over te nemen.
Voor bepaalde ingrijpende handelingen heeft een curator echter vooraf een machtiging van de kantonrechter nodig. Wij kunnen u hierin adviseren.

Bewind

Als iemand onder bewind staat, mag hij niet meer zelf het beheer voeren over zijn goederen. Een bewindvoerder neemt voor hem de beslissingen over. Dit gebeurt zoveel mogelijk in overleg. De bewindvoerder behartigt de financiële en andere belangen van de betrokkene. Ook hier geldt dat voor bepaalde ingrijpende handelingen vooraf een machtiging van de kantonrechter nodig is.

Notariële (ouderdoms)volmacht

Wilt u dat iemand de bevoegdheid krijgt om namens u bepaalde handelingen te verrichten als u dit op een bepaalde leeftijd niet meer zelf kunt? Bijvoorbeeld uw partner of uw kind? Dan kunt u dit laten vastleggen met een notariële volmacht. Hierin verleent u een ander de bevoegdheid om namens u te handelen.

Ten tijde van het verlenen van deze volmacht dient u in staat te zijn zelfstandig deze beslissing te nemen. Indien u dit door praktische omstandigheden (lichamelijk of geestelijk gebrek) niet meer zelf kunt doen, dan kan de gevolmachtigde dit namens u doen. Het instellen van een curatele of bewind is dan niet nodig. Mocht nadien toch een curatele worden ingesteld, dan verliest de notariële volmacht haar geldigheid.

Levenstestament

Wilt u meer regelen dan uitsluitend een notariële volmacht voor bepaalde handelingen? Dan bieden we u de mogelijkheid om uw wensen uitgebreider te regelen in een levenstestament.

Wilt u echter uw hoofd- en bijzaken gescheiden houden, dan nodigen we u uit voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek.

Waar kunnen wij u mee helpen?

Waar kunnen wij u mee helpen?

Heeft u een vraag? Wilt u meer informatie? Of wilt u een afspraak maken? Bel dan 0416 27 49 62 of mail ons middels onderstaand formulier en we nemen zo snel mogelijk contact op met u.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuwsbrief in uw mailbox?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
DGF Notarissen
Post Postbus 120
5170 AC Kaatsheuvel
Bezoek Brugske 19
5171 VR Kaatsheuvel

T 0416 27 49 62
F 0416 27 82 95
E info@dgfnotarissen.nl
W www.dgfnotarissen.nl
Openingstijden
 • Maandag
  9.00 - 17.30
 • Dinsdag
  9.00 - 17.30
 • Woensdag
  9.00 - 17.30
 • Donderdag
  9.00 - 17.30
 • Vrijdag
  9.00 - 17.30
DGF Notarissen    |    Algemene voorwaarden    |    Privacy    |    Zie ook    |    Website door Tundra digital branding & marketing bureau