Samen leven

Wie gaat samenwonen, gaat trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaat, doet er verstandig aan een aantal zaken op papier vast te leggen. Dat heeft niets met wantrouwen te maken, maar alles met gezond verstand. Niet elke relatie is immers eeuwigdurend.

Trouwen, samen leven of een geregistreerd partnerschap

Trouwen, samen leven of een geregistreerd partnerschap. Het zijn belangrijke beslissingen in uw leven. Hierbij horen ook afspraken over uw bezittingen en schulden en hoe u deze wilt laten vastleggen.

Afspraken over uw levenssituatie

De wet heeft bovendien niets voor samenwonen geregeld. Laat u dus goed adviseren. Zo weet u zeker dat alle gemaakte afspraken ook bij uw levenssituatie passen.

Financiële gevolgen van uw relatie

U kunt bij ons terecht voor: een samenlevingscontract, afspraken over huwelijkse voorwaarden, een testament opstellen of erfenis. Maar ook voor estate planning van uw (familie)vermogen of voor de leveringsakte als u een woning aanschaft. Zorg dat de financiële gevolgen van uw relatie uw geluk niet in de weg staan.

Relatiebreuk

Bij een echtscheiding, beëindiging van uw samenwoning of geregistreerd partnerschap moet veel geregeld worden. Ook dan staan we aan uw zijde. We adviseren u en helpen u bij de financiële en juridische afhandeling van uw relatiebreuk.
Onze begeleiding bestaat onder meer uit het vastleggen van de verdeling van gemeenschappelijke goederen en schulden. Hieronder vallen: uw inboedel, gemeenschappelijke woning, de hypotheek en eventueel uw bedrijf.

Echtscheiding

Bij een echtscheiding of beëindiging van een geregistreerd partnerschap is er vaak sprake van ontbinding door een beschikking van de rechtbank. In dat geval controleren wij de door u vastgelegde afspraken en zorgen we voor de verdeling van de gemeenschappelijke goederen en schulden. Zo nodig wijzen we u ook op de wijziging van uw testament. Als u het eens bent over de afspraken en verdeling leggen wij alle afspraken in een notariële akte vast.

Meer informatie

Voor meer informatie over bovenstaande onderwerpen kunt u op ons kantoor terecht voor enkele folders. Uiteraard kunt u ook geheel vrijblijvend een adviesgesprek aanvragen.

Waar kunnen wij u mee helpen?

Waar kunnen wij u mee helpen?

Heeft u een vraag? Wilt u meer informatie? Of wilt u een afspraak maken? Bel dan 0416 27 49 62 of mail ons middels onderstaand formulier en we nemen zo snel mogelijk contact op met u.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuwsbrief in uw mailbox?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
DGF Notarissen
Post Postbus 120
5170 AC Kaatsheuvel
Bezoek Brugske 19
5171 VR Kaatsheuvel
Openingstijden
 • Maandag
  9.00 - 17.30
 • Dinsdag
  9.00 - 17.30
 • Woensdag
  9.00 - 17.30
 • Donderdag
  9.00 - 17.30
 • Vrijdag
  9.00 - 17.30
DGF Notarissen    |    Algemene voorwaarden    |    Privacy    |    Zie ook    |    Website door Tundra digital branding & marketing bureau